KOSGEB GELENEKSEL GİRİŞİMCİLİK BAŞVURU

KOSGEB GELENEKSEL GİRİŞİMCİLİK BAŞVURU

2023-03-17

KOSGEB GELENEKSEL GİRİŞİMCİLİK BAŞVURU

KOSGEB NEDİR ? KOSGEB DESTEKLERİ İLE İŞ NASIL KURULUR ? GELENEKSEL GİRİŞİMCİLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR ?

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı kısa adı ile KOSGEB yeni iş kuracak, iş fikri olan girişimcilere belli oranlarda geri ödemesiz veya geri ödemeli hibe sunan kurumdur. Amaçlarından biri KOBİ düzeyindeki kuruluşlara destek sağlamaktır.

Aklınızda girişimci olmak mı var, para kazanacağınızı düşündüğünüz iş fikrinizi KOSGEB destekleri ile gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

Bu desteklerden ilki,

GELENEKSEL GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİ:

İş fikriniz KOSGEB sayfasında yayınlanan Nace kodlarına giriyorsa şirketinizi kosgeb desteği ile kurabilirsiniz. Aşağıda gidilmesi gereken yollar sıra ile açıklanmaktadır.

1-    https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/baglanti/DesteklenenSektor linkinde acılan sayfada desteklenen sektörlerin tamamını görmek için tıklayınız dosyasında nace kodlarını bulabilirsiniz.

2-    Geleneksel girişimcilik eğitimi almalısınız. Eğitim 8 dersten oluşmaktadır. E-devlet arama butonuna geleneksel girişimcilik yazıp kayıt yaptırarak eğitim sürecinizi tamamlayabilirsiniz.

3-     Kuracağınız işin nace kodu belirlenip, geleneksel girişimcilik eğitimini tamamladıktan sonra ofisinizi nerde ve nasıl kuracağınız belirlemelisiniz. Home ofis, ofis kiralama, teknopark şirketi olma konularında karar vermelisiniz.

4-    Geleneksel eğitim, ofis adresi belirlendikten sonra, anlaşmalı muhasebeciniz ticaret odasına kayıt işlemlerinizi başlatabilir.

5-    Ticaret odasına kayıt işlemlerinden sonra KOSGEB geleneksel girişimcilik başvurusu için iş fikrinizi anlatan proje yazmalısınız. KOSGEB sayfasında proje dokümanı indirerek doldurabilirsiniz.

6-    https://www.kosgeb.gov.tr/ sayfasında sağ üst tarafta e-hizmetler alanından geleneksel girişimcilik sayfasına ulaşarak başvurunuz başlatabilirsiniz.

7-    Başvurunuzu tamamladıktan sonra KOSGEB iş fikrinizi savunmak için sizinle irtibata geçecektir. 10 gün içerisinde KOSGEB destek kararı açıklanır. Destek kararını mailinizden ve e devlet başvuru sayfanızdan kontrol edebilirsiniz.

Burada bilinmesi gereken öncelikle iş fikriniz konusunda samimi olmanızdır, bu işi sizin yapacağınıza bu konuda yetkinliğiniz olduğuna önce kendinizi ve sonra kurulu inandırmalısınız. KOSGEB geleneksel girişimcilik desteği  2 yıl boyunda şirketinizin aktif olarak çalışmasını şart koşmaktadır.

KOSGEB geleneksel girişimcilik destek tutarlarını gosayazilim.com.tr adresinde hizmetler başlığı altında bulabilirsiniz.

KOSGEB GELENEKSEL GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR ?

*      Şirket ortaklarından en az birinin şirket kurulumundan önce KOSGEB Online Girişimcilik Eğitimini tamamlamış olması,

*      Online eğitimi tamamlayan ortağın (girişimci) en az %50 ortaklığının olması,

*      Şirket kurulumundan sonra en geç 1 yıl içinde başvurunun yapılması,

*      Girişimcinin, şirket kuruluş tarihinden üç yıl öncesinden destek programına başvurduğu tarihe kadar, başvuruda bulunduğu işletme dışında; Gerçek kişi statüsünde bir firmasının olmaması,

*      Tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir firmada %30 ve üzeri ortaklığının bulunmaması

*      Girişimcinin proje başvurusu yaptıktan sonra başka bir işletme/kurum/kuruluşta SGK hükümlerine tabi olarak çalışmıyor olması gerekmektedir.

*      1 kişinin sadece 1 kez başvurma hakkı vardır. 

İletişim Bilgileri
Çalışma Saatleri

Pzt. Cmt. 09:00 - 18:00

Çalışma Saatleri

Yıldırım Beyazıt Mh. Aşık Veysel Bulvarı E.Ü. TGB İdare ve Kuluçka Merkezi 4. Blok No:67/3 İç Kapı: 10 Melikgazi /Kayseri